Rejsebrev 2007

Åbent brev fra Finn og Jytte Ortved Petersen, 2007
Kære sponsor i Hyderabadfonden.
Jytte og jeg er nu i Hyderabad, hvor vi besøger bønehjemmet for fjerde gang under vort ophold. Det er som sædvanlig en stor oplevelse. Netop i dag skal vi møde bestyrelsen. Det er her klokken 10.30. Vi er 4,5 timer foran DK.

Indien 193

Besøgsdag

Sidste søndag var der besøgsdag. D.v.s. at et barn maætte have besøg af enten en mor, hvis de havde en, eller en af bedsteforældrene. Det hele startede med at porten til hjemmet blev æbnet klokken 15.00. Hverken for tidligt eller for sent.
En smuk skare af sariklædte kvinder kom ind på hjemmets område. Et fantastisk syn. Deres børn var glade. Omfavnede moderen og tilbragte en time sammen med hende på pladsen foran hjemmet. En mor kom 5 minutter før timen var forbi, og andre kom slet ikke.

De sidstes børn var skuffede. Kikkede mange gange for at se om der var en chance. Men nej der kom ingen. Den helt store flok var de børn, der ingen forældre har. Men de vidste jo på forhænd, at der ikke var nogen muligheder for besøg. Det var svært at forstå, at en mor , der har 2 børn på hjemmet var forbrændt til ukendelighed. Deformerede arme og hænder, vansiret ansigt. Det var det vi kunne se. Det var manden der havde sat ild til hende. Hun fødte kun piger, og medgiften ved bryllupet var for lille. Nu lever hun alene, passer en telefonboks, mens børnene opholder sig på børnehjemmet. Iøvrigt de sødeste børn. De er meget intelligente. Taler allerede engelsk selvom de kun er 6 og 9 år. Men det er Indien
i en nøddeskal.

Klokken blev 16. Et slag med en kæp på et jernrør bekendtgjorde, at nu er besøgstiden forbi. Så er der besøg igen næste måned, første søndag i måneden.

Vi har nu holdt en lille pause. Der har været bestyrelsesmøde i Dhagefonden. Det er dem der driver børnehjemmet. Det startede 10.30. DVS da skulle det starte, men først kl. 11.20 ankom den sidste og så gik vi igang (sådan er Indien). Dinoo Khanna (lederen af hjemmet) læste en tak til de mange danske sponsorer uden hvem de ikke kunne holde børnehjemmet igang. Efter mødet optrådte børnene for os alle. Det er bevægende, når man tænker på de mange der bor på gaden, at se hvor godt bernene på hjemmet har det. På hjemmet er de velklædte, rene, glade og får god mad hver dag. De får skolegang på hjemmet fra 1 til 10 klasse. Og efterfølgende får de undervisning så længe deres evner rækker.

Til slut sender vi de venligste hilsener fra Jytte og Finn

Indien 222

Danseshow