Børnehjemmet idag

Frivillig leder af hjemmet, Jeny Gupta

Hjemmet ledes i det daglige af Jeny Gupta, som arbejder frivilligt, men som et fuldtidsjob. De øvrige medarbejdere er aflønnet, men deres job har langt mere karakter af et kald. De bor på hjemmet og arbejder typisk 12 timer om dagen, 6 dage om ugen. Derudover får hjemmet frivilligt hjælp fra blandt andet læger, skolelærere og andre private indere. Vi har jævnligt kontakt med Jeny, som er et fantastisk menneske. 

Børnene går i skole og skal lære noget. De skal hjælpe til med de huslige pligter og tager sig selv af ret mange ting i forhold til, hvad mange af vi danskere synes vi kan forlange af vores børn. Børnehjemmet forsøger at hjælpe dem til en uddannelse, et fag eller for nogle af pigernes vedkommende et ægteskab. Børnene får afgangseksamen fra skolen, nogle bliver sygeplejersker, en af pigerne er lige startet på universitetet, en af drengene er i gang med et kursus i WEB design.

Chidren-Playing-2

Leg

Men det forhindrer dem ikke i at have en barndom. De leger, spiller, lærer traditionel dans (pigerne), lærer karate (drengene), deltager i de indiske festivaller og har endda været heldige at få sponsoreret enkelte ekskursioner til eksempelvis filmbyen og stadion i Hyderabad. Børnene får ikke serveret på et sølvfad – det er der slet ikke penge til. Men i stedet for at gå en grusom og urimelig barndom i møde med sult, børnearbejde eller langt værre, får de mad, skolegang og frem for alt et hjem og en familie.